Termeni și condiții

I. DISPOZITII GENERALE

1.1. Acest site (https://donamplasma.ro) este site-ul oficial („site-ul”) al Asociatiei „Donam Plasma” (denumita in continuare si “Asociatia” sau “Asociatia Donam Plasma”), cu sediul in comuna Corbeanca, sat Ostratu, Cartier Paradisul Verde, strada Salciei nr. 20, judetul Ilfov, Inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor – Judecatoria Buftea sub nr. 113 PJ/08.11.2021.

1.2. Informatiile continute in acest site sunt protejate de reglementarile romanesti si/sau internationale.

1.3. Prezentii termeni si conditii stabilesc termenii si conditiile de accesare si utilizare a site-ului.

1.4. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate, prezentii termeni si conditii (denumiti in continuare „termenii si conditiile”) se refera la site si se adreseaza, sunt aplicabile si sunt obligatorii oricarei persoane (denumita in continuare si „utilizatorul” sau „dumneavoastra”), indiferent de natura acesteia, care acceseaza acest site si/sau orice pagina de pe site si/sau acceseaza si/sau foloseste in orice mod si in orice scop, orice continut de pe site, total si/sau partial.

1.5. Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, dumneavoastra sunteti de acord cu si acceptati sa fiti legati de si sa vi se aplice toti termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, care au valoare contractuala si se vor aplica ca si un contract intre dumneavoastra si Asociatie. Daca nu sunteti de acord cu, daca nu doriti sa respectati in totalitate, daca nu intelegeti sau daca nu doriti sa fiti tinut(i) de termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, va rugam sa nu utilizati in niciun fel si in niciun mod acest site, incluzand orice continut de pe site, total sau partial.

1.6. Toate drepturile asupra site-ului si continutului acestui site (denumit in cadrul prezentilor termeni si conditii si „continutul”) incluzand fara limitare drepturile de autor asupra continutului sau marcile prezentate pe site, sunt proprietatea Asociatiei sau apartin altor proprietari de continut si prin prezentii termeni si conditii nu se acorda utilizatorului niciun drept de a utiliza vreo marca sau alt logo sau alt tip de continut, indiferent de natura acestuia, care se regaseste pe site, si in consecinta este necesara obtinerea acordului Asociatiei si/sau proprietarului de continut pentru utilizarea oricarui continut, dupa caz, cu exceptia cazului in care se prevede altfel in mod expres pe site si doar in conditiile si pentru scopurile mentionate expres pe site. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate si pentru evitarea oricarui dubiu, in cazul in care continutul apartine altor proprietari de continut Asociatia nu este responabila in niciun fel si in niciun mod pentru acest continut si utilizatorul isi asuma faptul ca Asociatia nu a facut nicio verificare cu privire la continut.

1.7. Asociatia nu isi asuma nicio culpa si nu accepta nicio responsabilitate, de niciun fel, pentru continutul si/sau termenii si conditiile de utilizare ale nici unui alt site, indiferent de natura acestuia, incluzand acele site-uri de pe care poti accesa site-ul sau care pot fi accesate prin intermediul site-ului.

1.8. Continutul din site este prezentat si furnizat „asa cum este”, fara nicio promisiune, reprezentare sau garantie de vreun fel, expresa sau implicita, sau obligatie sau responsabilitate, inclusiv din partea Asociatiei, in ceea ce priveste calitatea, acuratetea, completitudinea sau eficienta respectivului continut.

1.9. In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, Asociatia nu poate garanta ca poate asigura tot timpul si in toate cazurile confidentialitatea comunicatiilor prin intermediul acestui site. Comunicatiile prin internet nu sunt sigure si de aceea Asociatia nu isi asuma nicio culpa si nu accepta nicio responsabilitate, de niciun fel, pentru continutul, deplinatatea si exactitatea informatiilor continute in comunicare prin internet si nici pentru vreo paguba, de orice fel, cauzata de virusi. De asemenea Asociatia nu garanteaza ca site-ul nu poate fi afectat de virusi sau de alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi si nu accepta nici o responsabilitate pentru acestea. Asociatia nu garanteaza ca informatia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri dar va depune toate diligentele pentru a corecta erorile sau lipsurile dupa ce Asociatia ia la cunostinta despre acestea. Asociatia nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise din partea Asociatiei sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Informatiile incluse pe site au caracter informativ iar utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Asociatia fiind exonerata de orice raspundere.

1.10. Continutulul si orice informatii aferente continute in site nu pot fi copiate, descarcate, vandute, modificate, transferate, distribuite, republicate, reproduse, transmise si/sau folosite in orice alt mod, in orice forma si/sau prin orice mijloace, total si/sau partial, fara acordul prealabil al Asociatiei.

1.11. Utilizarea site-ului si a continutului se fac pe raspunderea exclusiva a utilizatorului.

II. DISPOZITII DIVERSE

2.1. In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, Asociatia nu va fi raspunzatoare si nu isi asuma nicio culpa si nu accepta nicio responsabilitate pentru niciun fel de pierderi si/sau daune si/sau prejudicii, indiferent de natura acestora, aduse prin si/sau rezultate din folosirea informatiilor continute in site sau prin nerespectarea temenilor si conditiilor si/sau in legatura cu continutul. In masura in care raspunderea Asociatiei poate fi atrasa, intreaga raspundere a Asociatiei va fi limitata (si nu va excede in nicio circumstanta) contravaloarea sumei de 100 lei; in masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare aceasta stabileste limita maxima a raspunderii Asociatiei si orice alte raspunderi (incluzand fara limitare raspunderi pentru daune si/sau pierderi indirecte si/sau consecventiale) ale Asociatiei sunt in mod expres excluse.

2.2. Utilizatorul si persoana in numele si/sau pe seama carora utilizatorul actioneaza are(u) obligatia de a apara si despagubi Asociatia de si împotriva oricaror reclamatii, plangeri si/sau actiuni în justitie, ce rezulta din încalcarea unor drepturi de proprietate intelectuala sau altor drepturi protejate, si/sau oricaror daune-interese, costuri, taxe si cheltuieli de orice natura, cu privire sau în legatura cu folosirea necorespunzatoare a informatiilor continute in site si/sau nerespectarea termenilor si conditiilor de accesare si/sau utilizare a acestui site.

2.3. Continutul si orice informatii aferente continute in site si/sau termenii si conditiile, pot fi modificate fara preaviz. Este obligatia dumneavoastra ca ori de cate ori accesati site-ul si/sau a orice pagina de pe site si/sau accesati si/sau folositi in orice mod, orice continut si orice informatii aferente continute pe site, sa verificati daca continutul si orice informatii aferente continute in site si/sau termenii si conditiile au fost modificate(i). Anumite clauze ale termenilor si conditiilor pot fi inlocuite, modificate si/sau circumstantiate de anumite clauze aflate pe diferite pagini ale site-ului si viceversa sau se pot afla in legatura cu acestea si in consecinta trebuie sa verificati tot continutul si orice informatii aferente continute in site si/sau termenii si conditiile, ori de cate ori accesati site-ul si/sau a orice pagina de pe site si/sau accesati si/sau folositi in orice mod, orice continut si orice informatii aferente de pe site. Prin accesarea site-ului si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarui continut si oricarei informatii aferente informatii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, dupa realizarea modificarilor anterior mentionate, sunteti de acord cu si acceptati sa vi se aplice toti termenii si conditiile din site, asa cum au fost modificate. Orice modificari isi produc efectul de la data publicarii acestora pe site.

2.4. In cazul in care prin accesarea site-ului si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, rezulta necesitatea efectuarii oricaror cheltuieli si/sau repararea si/sau inlocuirea oricaror elemente software sau hardware, ca urmare a culpei si/sau intentiei dumneavostra, acestea vor cadea in sarcina dumneavoastra.

2.5. Utilizatorul nu are dreptul sa creeze linkuri catre site fara acordul prealabil scris al Asociatiei.

2.6. Asociatia isi rezerva dreptul, la discretia sa, sa limiteze sau sa inceteze accesul total si/sau partial la site si/sau la continutul aflat pe site, fara preaviz sau alte obligatii. Asociatia nu poate garanta furnizarea neintrerupta a site-ului.

2.7. Oricare si toate comunicarile trimise de Asociatie sunt private si confidentiale, pot contine drepturi de autor, pot fi protejate legal sau in alt mod impotriva dezvaluirii. Daca nu sunteti destinatarul care trebuie sa primeasca aceste comunicari, sunteti notificat prin prezenta ca orice dezvaluire, copiere, distribuire sau folosirea in alt mod, sau initierea oricarei actiuni bazata pe continutul oricarei informatii din acest comunicari este strict interzisa si poate fi ilegala. Daca nu sunteti destinatarul care trebuie sa primeasca aceste comunicari, va rugam sa stergeti imediat aceste comunicari si oricare din fisierele atasate acestuia, sa nu le deschideti, copiati, pastrati sau folositi in orice alt mod pe acestea si nicio parte a acestora, in niciun scop, sa nu dezvaluiti in totalitate si/sau in parte continutul acestora si va rugam sa telefonati catre sau sa notificati expeditorul imediat, returnand comunicarea.

2.8. In masura in care Asociatia va permite acest lucru pe site, utilizatorii vor putea face/trimite comentarii, review-uri, rating-uri si orice alte comunicari, sugestii, întrebari sau informatii (toate si oricare denumite in continuare si “informatiile”), daca respecta orice reguli impuse de Asociatie si fara a limita generalitatea celor anterior mentionate daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, ofensator, jignitor, nu tulbura în nici un fel viata privata a altor persoane, nu încalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu Asociatia, nu sunt e-mailuri în masa ori orice alta forma de spam. Utilizatorii trebuie sa se asigure ca informatiile introduse de ei: i) sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate; ii) nu fac referire direct sau indirect la alte produse si/sau persone ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii; iii) nu contin materiale de natura publicitara.
Inscrierea de informatii se poate face de catre utilizatori in sectiunile corespunzatoare fiecarui tip de informatii.
In cazul in care oricare din informatii nu respecta cele anterior mentionate, Asociatia are dreptul sa le elimine fara indeplinirea vreunei formalitati prealabile.
In momentul inregistrarii unei anumite informatii, utilizatorul acorda Asociatiei o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Asociatiei de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acea informatie.

2.9. În masura în care dumneavostra încarcati orice informatii pe site-ul Asociatiei, declarati ca detineti toate drepturile pentru continutul respectiv sau ca dispuneti de o autorizatie sau de un alt tip de permisune legala pentru a-l încarca si ca respectivul continut nu încalca vreo reglementare in vigoare si ca incarcarea se face doar conform celor permise de Asociatie.

2.10. Accesarea si/sau utilizarea site-ului si/sau a continutului nu ofera utilizatorului si nu va fi interpretata în sensul transmiterii sau conferirii vreunui drept catre utilizator cu privire la continutul pe care il acceseaza si/sau utilizeaza.

2.11. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate, orice proceduri de preselectie si/sau selectie si/sau contractare, incluzand orice criterii si/sau punctaje aferentre acestora, pot fi modificate oricand, la libera discretie a Asociatiei. Orice modificari isi produc efectul de la data publicarii acestora pe site. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate si pentru evitarea oricarui dubiu, utilizatorii trebuie sa respecte irevocabil si neconditionat orice asemenea proceduri si/sau modificari ale acestora.

2.12. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate, orice proceduri de preselectie si/sau selectie si/sau contractare, incluzand orice criterii si/sau punctaje aferente acestora, pot fi completate oricand, la libera discretie a Asociatiei, inclusiv cu orice documentatii trimise catre utilizatori/aduse la cunostinta utilizatorilor pe orice cale.

2.13. Indiferent de cele mentionate pe site si/sau in prezentii termeni si conditii, Asociatia nu are nicio obigatie de nicio natura de a finaliza vreo procedura de preselectie si/sau selectie si/sau contractare.

2.14. Indiferent de cele mentionate pe site si/sau in prezentii termeni si conditii, Asociatia nu are nicio obigatie de nicio natura de a incheia vreo conventie si/sau parteneriat cu vreun utilizator si/sau participant la vreo procedura de preselectie si/sau selectie si/sau contractare.

2.15. Niciun continut de pe site nu este destinat sa constituie o promisiune de a contracta si/sau o oferta pe baza careia se poate considera, prin acceptare si/sau in alt mod, ca s-a incheiat/se poate incheia/este obligatoriu a se incheia vreun contract si/sau vreo conventie si/sau orice alta intelegere sau sa constituie vreo acceptare a vreunei oferte si nici nu pot fi considerate ca exprima intentia Asociatiei de a se obliga sau de a–si asuma vreo raspundere in vreun fel sau in vreun caz, inclusiv în cazul acceptarii acestora de catre utilizator, constituind cel mult o propunere in vederea discutarii acestora. Fara a afecta generalitatea celor anterior mentionate si pentru evitarea oricarui dubiu, Asociatia nu intentioneaza sa fie tinuta de vreo conventie, vreun contract si/sau orice alta intelegere pana nu semeaza un document expres in acest sens.

2.16. Este interzisa orice stergere, adaugare, inserare, modificare a unor informatii aflate pe site, precum si orice incercare de a obtine acces neautorizat la site, la sisteme sau retele de computere conectate prin fraudare, decodificare de parole sau prin orice alte mijloace. Orice incalcare a dispozitiilor din prezenta sectiune, poate conduce la blocarea permanenta sau temporara a accesului la site si la obligarea autorului acesteia la plata despagubirilor pentru prejudiciul cauzat.

2.17. Acest site foloseste asa numitele “cookies”. In cazul in care doriti sa aflati mai multe puteti accesa Politica de cookie-uri, care face parte integranta din prezentii termeni si conditii.

III. DISPOZITII FINALE

3.1. Neluarea anumitor masuri sau neexercitarea intr-un anumit timp a anumitor drepturi de catre Asociatie nu inseamna ca a renuntat la luarea respectivelor masuri sau exercitarea respectivelor drepturi.

3.2. Acest site poate fi accesat de oriunde din Romania si de oriunde din lume. Asociatia nu ofera nici o asigurare, declaratie sau reprezentare ca continutul acestui site se supune legilor, indiferent de natura acestora, a altor tari, in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singurul responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

3.3. Asociatia nu garanteaza ca informatia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri dar va depune toate diligentele pentru a corecta erorile sau lipsurile dupa ce Asociatia ia la cunostinta despre acestea.

3.4. Site-ul (incluzand termenii si conditiile) va fi interpretat, i se va aplica si va fi guvernat de legea romana, care este legea aplicabila in cazul oricarei dispute care poate aparea in legatura cu prezentul site, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi. In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, orice litigiu decurgand din sau în legatura cu acest acest site si/sau in legatura cu accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau si/sau in legatura cu accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarui continut si oricaror informatii aferente continute in site si/sau in legatura cu termenii si conditiile si/sau in legatura cu orice procedura de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, se va solutiona de instantele competente din Bucuresti care vor avea jurisdictie exclusiva, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi si utilizatorul accepta acest lucru.
3.5. In cazul in care pe varianta in limba romana a site-ului apar informatii in orice limba, incluzand limba engleza, utilizatorul este responsabil pentru completa si corecta intelegere a tuturor informatiilor. In toate cazurile utilizatorul este responsabil pentru completa si corecta intelegere a tuturor informatiilor de pe site.
3.6. Asociatia nu este responsabila pentru capacitatea si aptitudinile utilizatorului de a accesa ori utiliza site-ul si/sau continutul si nici pentru rezultatele unor astfel de actiuni. Utilizatorul garanteaza ca are capacitatea ceruta de lege pentru a accesa si utiliza acest site si continutul.
3.7. Utilizatorul garanteaza ca nu va accesa si utiliza site-ul in scopuri ilegale.
3.8. În cazul în care anumiti termeni sau conditii devin inaplicabili aceasta nu va afecta valabilitatea sau aplicabilitatea celorlalti termeni sau conditii, care vor continua sa ramana în vigoare si sa produca efecte juridice ca si cum termenii sau conditiile deveniti inaplicabil ar fi fost nescrisi.

3.9. Limitarile sau excluderile oricaror garantii sau raspunderi continute in prezentii termeni si conditii nu afecteaza si nu prejudiciaza drepturile legale ale utilizatorului care este consumator.

3.10. Prin forta majora se intelege orice eveniment extern si/sau imprejurare externa, independente de vointa partii care invoca forta majora, cu caracter exceptional, absolut invincibil si inevitabil, absolut imprevizibil si de neînlaturat, si care, survenind dupa incheierea contractului, impiedica sau intarzie, total sau partial, indeplinirea obligatiilor izvorand din acest contract. Nu este considerat forta majora un eveniment care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligatiilor uneia dintre parti. Forta majora trebuie constatata de o autoritate competenta. Forta Majora apara de raspundere partea care o invoca, dar numai in masura si pentru perioada in care partea este impiedicata sau intarziata sa-si execute obligatia din pricina situatiei de forta majora. Fiecare parte va depune toate diligentele pentru a reduce cat mai mult posibil efectele rezultand din forta majora. Partea care invoca forta majora va comunica în scris, celeilalte parti, dovada intervenirii cazului de forta majora, în maxim 5 zile de la aparitia acestuia. Aceeasi procedura si modalitate de notificare se aplica si pentru incetarea situatiei de forta majora.

3.11. Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, utilizatorul declara ca nu este in stare de nevoie, ca are cunostintele necesare si experienta necesara pentru a intelege prezentii termeni si conditii si declara ca nu sunt indeplinite conditiile pentru aplicarea leziunii.

3.12. Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau experiente si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri si/sau experiente, utilizatorul (declara ca) este de acord cu termenii si conditiile si cu orice clauze din cuprinsul prezentelor termeni si conditii care pot fi considerate neuzuale.